Onze Dirigent

Dirigent van Christelijk koor Tehillah uit DordrechtOnze dirigent is Arjen Holster.

Arjen is geboren op 1 december 1972 in Dordrecht. Hij groeide op in een zeer muzikale familie. Tijdens zijn jeugd heeft hij ongeveer 10 jaar orgelles gevolgd bij Margriet den Hartog en Dik van Luttikhuizen.

Arjen heeft aan de wieg gestaan van Jongerenkoor Tehillah, toen zijn ouders, Ad en Nelly Holster het koor in november 1984 oprichtte. Hij was daar als 12 jarige het jongste lid. Dat was heel normaal, heel de familie ging op donderdagavond naar de Pauluskerk en hij ging gewoon mee. Op latere leeftijd is hij ook een aantal jaar voorzitter van Tehillah geweest.

Na het overlijden van zijn vader in 2007, die tot dat moment ook dirigent was van Chr. Gem. Zangvereniging Osanna in Excelsis, heeft Arjen de roeping voor het dirigeren van dat koor ontvangen en aanvaard. Op dat moment is hij gestopt met zingen bij Tehillah. Naast de nodige zangervaring had hij geen ervaring met het dirigeren van een koor. Bij Cor de Haan heeft hij een aantal jaar les gehad in koordirectie. Maar daar heeft hij ook de nodige ervaring opgedaan voor het dirigeren van een orkest.

In november 2014 heeft Arjen nog eenmaal meegezongen met Tehillah, als projectlid. Hij kwam ons versterken met zijn krachtige bas-stem.

En toen kwam de vacature voor dirigent bij Tehillah… Sinds januari 2015 staat hij voor ons koor. Zijn drijfveer is dat de Tehillah(=lofzang) hier mag klinken. Soli Deo Gloria.

Arjen wordt in het dirigeren bijgestaan door Rens de Winter achter de piano.